Julmarknad i Rostock tredje advent

Julmarknad i Rostock tredje advent

Vi körde ner till Trelleborg torsdag kväll för att stå på ställplatsen över natten. Färjan gick kl. 8.00 på morgonen till Rostock. Vi åkte med TT line och fick biljetter till ett väldigt bra pris. Det var gott om plats på färjan och vi fick bra platser att sitta. Vi hade frukost med oss och även en kortlek så turen över gick förvånansvärt fort.

Vi var framme vid 2-tiden  och tänkte stå i hamnen, gångavstånd till stadskärnan där julmarknaden var. Det är någon mil att köra och på vägen in ligger Kalles så givetvis gjorde vi ett stopp för att inhandla diverse  varor.

Det var fullt när vi kom, personbilar över allt även på husbilsplatserna. Vi gjorde en chansning och ställde oss på bussparkering bredvid längst bort i hörnet. Innan vi hann att blinka stod det 5-6 husbilar jämte oss. Ställplatsen är gratis på natten och man  betalar bara dagtid.

Snabbt ut och upp mot marknaden för att insupa stämningen. Mycket mat och mycket att dricka (choklad med rom och gluhvein) och otroligt mycket folk. Ett tivoli bredvid och folk som åkte både det ena och det andra. Lustiga huset drog mycket folk. Då vi bestämt att äta i husbilen  så drog vi hemåt och bestämde att vi skulle äta ute på lördagen.

Vi tog en promenad på lördag förmiddag och såg bland annat en spårvagn med bara en tomte i som åkte runt och vinkade.  Åt lite lunch i husbilen och när det mörknade gick vi upp till julmarknaden. Vid 9-tiden började det tunnas av och vid 10 stängde allt.

Lugn morgon och färjan hem gick vid 13.30. Den var dock 2 timmar försenad och det var väl inte så kul men vi fick 300:- i matbiljett som plåster på såren.

Monica Pohlin PR 1432