Miniträff  på Dalbergså

Miniträff  på Dalbergså

 Det finns många traditioner runt midsommarfirande. För några medlemmar i husbilsklubben har det blivit en tradition att fira midsommar på Dalbergså.

Campingen hittar man 13 km från E45 i Brålanda. På midsommarafton kläs midsommarstången gemensamt. Klockan 15.00 drar musikerna igång och det dansas de klassiska danserna som små grodorna kring stången.

Det äts sill, potatis och gräddfil och som tradition blir det jordgubbar och grädde till efterrätt kanske den mest serverande maten på midsommarafton.

Framåt kvällen blir det dans på lövad loge med musiker som firar midsommar på campingen. Blir man hungrig framåt natten serveras korv och bröd av de härliga korvgubbarna som går runt med vagnen.

Det finns chans att promenera och cykla i den fina naturen på lediga stunder. En tradition är det också att spela kubb. Det är tuffa och jämna matcher mellan Lysekil och Henån, så även denna gång. (Det gick bra även i år.)

Det finns många musiker som förgyller stämningen på Dalbergså med spel mellan husbilar och husvagnar. Framåt kvällen spelas det i en lokal för de som bara vill sitta och lyssna.

Barbro Erlandsson

PR 959