Påsk på Rugen

Vi var 3 PR husbilar + en utböling som bestämde att åka iväg över påsk.

Åkte morgonbåten Trelleborg-Rostock vilket fungerade bra, visserligen går tiden långsamt men inte mycket att göra något åt. Vi hoppades att vi skulle få fint väder och möta vår, ack vad vi bedrog oss. Soligt runt 10 grader och regn sista dagen.

Vi hittade en Ställplat i Binz och där stod vi flera nätter. En eftermiddag cyklade vi till Prora och utforskade framför allt husen och hittade ett litet museum som vi besökte. En dag cyklade vi till Baumwipfelpfad om Naturerbe zentrum. Det är tur man inte är höjdrädd. En dag åkte vi Rasander Roland, ett 100 år gammalt ånglok till Sellin och åt lunch.

Eftersom det var påsk så han vi med att äta påskmat med alla tillbehör.

Nästa besök var Nationalpark Jasmund för att titta på Sassnitz vita klippor. En vandring på ett par kilometer genom Unescoskyddad bokskog för att komma fram till kritstensklippan Königsstuhl. Det är så vackert.

Sista besöket på ön var Kap Arkona. Återigen en promenad för att komma ut till fyren. På udden finns två fyrtorn, militärbunkrar och en slavisk fornborg. Givetvis måste man gå upp i fyrtornet och titta på utsikten. Det var många trappor upp men vilka vyer.

Efter en vecka var det dax för hemfärd och på vägen till Rostock stannade vi på Karls varuhus. Har ni varit där? Ett udda ställe med jordgubbar på kläder, porslin, flaskor, väskor ja allt som går. Vad säjs om kaffe med jordgubbssmak eller senap.

Vi tog åter morgonbåten hem till Sverige

PR 1432 Monica Pohlin