Räddaren i nöden

Vår sommarresa i år har gått från att vara 1,5 veckor i Tyskland. Sedan var det faktiskt dags att titta på väderprognosen var är den behagligaste klimatet.

Vi beslöt oss för att satsa på Frankrikes sydväst kust. Sagt och gjort vi börjar färden rätt över Frankrike. Vårt mål för 3 dygn bestämdes till Capbreton. Men vi måste stanna och övernatta innan målet nåtts.

Vi kör in på en kommunal Ställplats i Mont de Marsan. Oj trång men det är det ju över allt. Jag kör fram till bommen och Sune fixar betalningen. Nej jag kör emot klykan där bommen lägger sig i och pyyys så har jag råkat köra över en bult. Plattluft. Jag rullar sakta in på en plats och vad gör vi nu?

Vi har ju försäkringen på Länsförsäkringar. Ringer jouren vid 19.00 och meddelar skada och säger att vi behöver ett nytt däck. Olyckan hände 18.30.

Vi skickar en bärgare via SOS säger försäkringsbolaget. Inom en timma kontaktade SOS oss för bärgning. Då vi stod säkert för natten beslöt vi tillsammans med SOS att utföra bärgningen nästa morgon.

Nästa dag 8.30 står bärgaren utanför porten så vi visar bilen och däcket. Oj tung bil och rejält däck behövs. Större bärgningsbil anländer och vi följer med till en Michelin verkstad och får på ett nytt och likadant däck som det förra. Sedan var det bara att fullfölja resan.

Ett ord på vägen titta över era försäkringar så det även gäller för en sådan här händelse och att bolaget har dygnet runt jour.

Eva 1045