En helgutflykt till Fallens stad Trollhättan

Efter en lång och solfattig januari kom äntligen februari med vintersol och vårvindar friska!
Så vart åker man då en vanlig helg efter jobbet? Det får inte vara för långt att köra, helst inom 1 till 1,5 timmar från Sandhult. Varför inte Trollhättan? där har vi aldrig stannat, jag har varit där oräkneliga gånger då jag arbetade på Saab Automobil i en massa år – men helg-semester…

Bilen packades på torsdagen, värmen på, i med vatten och lite smått och gott i kylskåpet. Lite kläder på det, det såg ut att bli bra väder med sol men kallt och blåsigt från norr, då kan Trollhättan bli bitande kallt, så i med extra långkallingar, å det var tur, för det var kallt.

Mona hade spanat-in några gratis sällplatser på Nedre Slussområdets parkering, lite söder om centrum (58°16’05.5″N 12°15’37.8″E). Enkelt att hitta och helt tomt när vi kommer fram till plana P-platser. Här finns inga bekvämligheter, men vi har ju allt vi behöver i husbilen.

Kraftverket i Trollhättan är en av många vackra och historiskt intressanta platser och byggnader som ligger inom promenadavstånd från ställplatsen. Runt omkring finns många fina vandringsstråk, som Kärlekens stig och Kopparklintens utsiktsplats som vakar över älven på andra sidan.

Ett annat trevligt utflyktsmål är Saab Car Museum, här finner man många kända och flera helt okända Saabmodeller som endast existerar i ett exemplar, de fulla av intressant teknik som först i dag, många år senare kommit på andra bilar, en imponerande uppvisning i trevlig atmosfär.

Vi ses på vägarna, varma vinterhälsningar Per & Mona 1902.