Åkulla

Åkulla bokskogar är ett härligt naturområde som ligger i Halland.

Vi brukar åka hit ett par gånger per år och det är fint året runt men är otroligt vackert i maj när bokarna precis har slagit ut. I Åkulla bokskogar finns ett 20-tal sjöar och 12 naturreservat. Det finns många vandringsleder men passar även för mountainbike cykling. På vintern finns även skidspår.

Det finns 12 strövstigar i området varav 10 av stigarna är sammanlänkade, de har en totallängd av 66 km. Stigarna är mellan 1,6 och 6 km långa. För mer information http://akullabokskogar.nu/

 

Det finns flera ställen att stå på med husbil, varav vi har provat några.

Lyserne ställplats – en trevlig ställplats med de flesta faciliteter, har även ett kök med sittplatser. Den har öppet året runt och kostar 225 kr med el och 175 kr utan el.

Åkulla outdoor resort – ligger fint vid Yasjön och är en anläggning med stugor, hotell, ställplats och café. Den är öppen året runt och priset ligger från 300 kr.

Öströö Fårfarm – en mycket trevlig fårfarm med gårdsbutiker, eget slakteri, café och ställplats. Vi har endast hittat att man kan fylla vatten, inga andra faciliteter. Det kostar 175 kr med el och 100 kr utan el.

Ullared – inte långt från Åkulla ligger Ullared där Gekås både har camping och ställplats.

 

Här kommer lite bilder från Öströö Fårfarm

 

PR1149