Att gå vidare i livet

Ett reportage om medlem 990, Rigmor Claesson 77 år från Gunnilse.

Rigmor och hennes man Calle köpte sig en Rapido efter det att en arbetskamrat hade pratat sig varm om husbilslivet.

Rigmor var inte ett dugg intresserad av husbilar men så fick det i alla fall bli, de köpte sig en husbil efter det att de hade kikat runt lite och så föll valet på en Integrerad Rapido 2008, samtidigt så gick de med i PR husbilsklubb.

De åkte till Spanien det första året som nya ägare av en husbil under jan-mars och gjorde detsamma flera år därefter.

Men 2017 så trillade Calle i Spanien och slog i sin höft men trots det så körde han hela vägen hem till Sverige och uppsökte läkare för sin höft, men i samband med detta besök så upptäcktes att han hade lungcancer och insjuknade därefter väldigt snabbt och gick tyvärr bort sommaren 2017.

Där stod Rigmor med sin stora husbil och alla minnen och dessutom hade hon aldrig kört husbilen.

Vad skulle nu hända med allt?

Hon funderade hit och dit och tänkte att kanske skulle hon kunna köpa sig en liten plåtis och fortsätta att vara med.

Hon ville ju gärna vara med i gemenskapen i vår klubb!

Hon tog steget och åkte till Elmia med kompisen Eleonor Holmqvist för att titta på vad som fanns att erbjuda i PR:s monter, där träffade hon en klubbmedlem vid fikabordet som gjorde henne uppmärksam på en Rapido 650 F (för hon kände att plåtisen var lite i minsta laget) hon gillade bilen som hon fick tips om så hon slog till och bestämde sig för att byta och skrev direkt där och då.

Tryggheten och gemenskapen med alla goda vänner i klubben är en viktig del i det hela, det finns alltid någon att rådfråga och be om hjälp när man inte riktigt har koll och när något krånglar och framför allt så säger hon. Våga fråga!

I våras så tog hon med kompisen Eleonor som hon har känt sedan barnsben, de var 4 år när de blev vänner och bodde på samma gata i stan i Göteborg.

De åkte med på Rapidoresan till Frankrike med Lars Lyborg som reseledare, från slutet av april till mitten av maj varade denna resa (det finns ett reportage om resan i PR bladet nummer 2).

Det var en resa på nästan 500 mil där allt gick som en dans, hon rattade bilen med bravur😊Hon säger själv att köra bil är inget konstigt men att gå vidare utan sin livskamrat och framförallt att Våga ta steget till något nytt, det kan vara svårare men hon gjorde det!

Livet måste ju gå vidare!

Vi vill med Rigmors resa inspirera andra med denna berättelse.

Vid pennan medlem 882, Inge och Lisa Hallgren efter intervju och godkännande av Rigmor.