Oktober höstfärgernas månad

Hösten har anlänt och om solen skiner så blir trädens färger helt magiska. Luften blir hög och klar det känns som det finns mycket syre att andas in. Det kommer också dagar med nederbörd och mörker, då får man kura ihop sig i soffan hemma eller i husbilen. Tänd ett ljus och läs en spännande bok. Lugnet infinner sig och man slappnar av.

Vi har varit och på höstmarknad hemma i Ulricehamn och sett hur folk gått man ur huse, nu när restriktionerna är slopade. Trevligt att åter se personer man inte träffat på länge och en stad som blommar upp.

Ännu ett event vi brukar besöka i oktober är ljusvandringen i Alingsås. Vi stod på Savannen som har öppnat upp hela ställplatsen igen, förmodligen för att det är många som kommer och besöker ljusspelet. I år tyckte vi att det var helt fantastiskt vackert. Man kom in i en lugn stämning med ljuset och den lugnande musiken som följde med ljusets rörelser. Vi rekommenderar verkligen ett besök i Alingsås och årets ljusspel.

Ett litet utdrag ur bondepraktikan gällande oktober: Sitter löven ännu kvar på träden, är en sträng och tidig vinter att vänta. Detta gäller även om det är gott om ek- och bokollon eller rönnbär. Domherrens ankomst betyder köld och oftast snö. Är oktober varm blir februari kall. Frost och snö i oktober ger milt väder i januari. Är detta något vi ska tro på eller??

Eva PR 1045