September 2019

September är den första höstmånaden enligt den gamla bondepraktikan.

Ska man tro mer på det som man sa om just september så finns lite man kan tänka på. Våt september ger torr oktober. Om löven faller tidigt blir det en vacker och mild efterhöst. Oväder i september ger mycket snö i februari och mars men ger ett gott sädesår. Den 29 september är en dag man ska hålla koll på: om det regnar utan blåst blir det en torr nyår, mycket ekollon denna dag ger mycket snö till jul och riktigt kallt efteråt.

Det är nu det börjar mörkna på kvällarna och det är mysigt att tända levande ljus både i husbilen och hemma. Tänk att stå på en ställplats intill en sjö med en svamp skog intill. Ut och plocka i den friska höstluften och på kvällen njuta av god mat kanske ett gott glas vin med levande ljus på bordet. Regnar det kan man ju slappa och läsa eller lyssna på en spännande bok. Då laddar man verkligen batterierna, det tror jag att de flesta håller med om.

Jag vill gärna tipsa om en ställplats vid en sjö som heter Lönern, som ligger i Ulricehamns kommun. Det är nog mest fritidsfiskare som brukar vara här. Om man vill ut på sjön och fiska eller bara guppa fram på vattnet finns båtar att hyra. Ni hittar den i ställplatsappen under rubriken Lönerns Fisketurism.  Det finns plats för sex husbilar och husvagnar för 80kr per dygn. Inga mer faciliteter än ett utedass och soptunnor men vi har ju det vi behöver i bilarna, så vi klarar ett dygn eller två.

Eva 1045