Termalbadssemester i Tyskland

Avslappning på Tysklands bästa termalbad

Tysklands badhus och termalbad är mycket mångfaldiga och speciella. Från spa-oaser med söderhavsfeeling till termalbad med medelhavsatmosfär kan du  hitta allt. Totalt finns det mer än 200 termalbad i Tyskland, varav de flesta befinner sig i Bayern, i Schwarzwald eller även några vid Nord- och Östersjökusten.

Varför är termalbad i Tyskland så speciella?

Först och främst erbjuder tyska termalbad en särskild stor mångfald av bastur, ångbad, och andra spabehandlingar som inte bara främjar avslappningen, utan också hälsan.

Det högvärdiga termal- eller hälsovattnet som rinner upp i tyska termalkällor är också en del av hälsofrämjandet. Till detta kommer den vackra naturen i Tyskland i vilken många termer är inbäddade. Detta gör termalbadssemestern helt oförglömlig  för naturälskare och campingentusiaster.

Det tyska termalvattnet

Termalbad har en lång tradition i Tyskland. Termalkällor uppskattades redan av romarna när de slog läger i nutida Tyskland där de använde de naturliga mineralkällorna av hälsoskäl. Redan då visste de om termalvattnets helande egenskaper.  Det finns nämligen  nästan inget problem som inte kan behandlas med hälsovatten från de naturlia källorna.

De senaste årtiondena har tyska  termabad blivit alltmer mångfaldiga. Termerna erbjuder något för varje smak, vare sig om du längtar efter söderhavet,  medelhavsklimatet eller bastuupplevelser.

Therme Erding

Therme Erding i närheten av München med dess 140.000 kvm wellness är inte bara den största termen i Tyskland, utan även det största badhuset i världen.

Bastuvärlden

Här finns världens största bastu och Spaavdelning med 3 olika kategorier av bastu för unika upplevelser. Oavsett om du föredrar lugn och avkoppling eller om du letar efter mera fartfylld badupplevelse.

Här finns:  Actionbastu,  Örtbastu och Ångbastu.

Totalt över 50 st olika bastu.

Ställplats Therme Erding

 

Entre

 

Interiörbild

 

Tropical Islands

Tropical Islands  är inrymd i en tidigare luftskeppshangar och är den största fristående hall-byggnaden i världen.  På en yta på mer än 100 000 m2 hittar du allt från en egen regnskog, en by som i tropikerna med sandstrand och traditionellt Bastulandskap.

Som namnet redan antyder blir det tropiskt på Tropical Islands nära Berlin.

Badhuset med hotell är perfekt för en minisemester som gör det enkelt att lämna vardagen bakom sig.

Ställplats Tropical Islands nära Berlin

 

Chrisina o Sven-Anders PR 1483