Vintercamping

Nu drar vintercampandet igång. För oss är detta en härlig tid i bilen.

Men utrustningen som skall med ändrar karaktär och en hel del prylar byts ut.

Solskyddsidor och mattor under markisen läggs på vinterförvaring tillsammans med solstolar och strandutrustning. Det viktigaste är ju däckbytet till vinterdäck. Därutöver är det bra att ha med slirskydd, jag föredrar Auto socks och en rejäl snöskyffel som går att skotta ordentligt med. En hink med fint singel för sandning. Se till att du alltid har med två gasoltuber ifall det smäller till och blir extra kallt över natten. När det gäller uppställningen är det bra att tänka på att luta lite bakåt med husbilen. Det smälter alltid på taket. Det är bra att få smältvattnet att rinna av bakåt. Framåt kan vattnet via rutan rinna in i motorrummet och frysa till is. Detta drabbade oss vid ett tillfälle då vattnet rann in i kåpan för kamremmen och frös till is. Resultatet blev att vid start kuggade kamremmen över och ventilerna skadades, med bogsering till närmsta verkstad som resultat. Men avskräcks inte av detta. Vi har haft många fantastiska vinterdagar i husbilen sedan dess.

Att en gnistrande vinterdag ta med sig en ryggsäck med ved och en med korvar och något gott att drick ut på en promenad när det knarrar under skorna och sedan få tända sin brasa grilla en korv och bara njuta av naturen. Det är få saker som går upp mot detta. Så pröva själv.

Jag och Eva kommer att arrangera en mini ”vinterträff” på Mösseberg i Falköping den 10-12 februari 2023 för att förhoppningsvis kunna åka skidor grilla promenera och njuta av årstiden.

Är ni intresserade så hör av er till sunec@hotmail.se så ses vi på Mösseberg.