Underbara härliga Juni

Nu är äntligen den härliga svenska sommaren här.

Juni förknippas med skolavslutning och studentfirande. Alla har väl minnen till Den Blomstertid nu kommer och Sjung om studenten.

För oss husbilsåkare är det helt underbart med sol och värme. Man sitter ute till långt in på småtimmarna och sedan frukost i morgonsolens glans.

     

Ett litet tips som nära resmål vill vi gärna rekommendera Kroksjöns fiskecamp, som en anhalt på vägen söder ut.

Fiskecampen vid sjön Kroksjön, som ligger strax söder om Tranemo vid väg 27 mellan Borås och Värnamo, erbjuder ett av Sveriges bästa fiskevatten. Sjö A med ett naturligt fiskbestånd och sjö B med put-and-take fiske; regnbåge och öring. Vacker natur, god tillgänglighet, camping för husvagn/husbil, stugor att hyra, kaffestuga, rastplatser med grill samt grillkåta etc utgör ytterligare möjligheter.

Är man fiskeintresserad köper man fiskekort och hoppas på att kvällens måltid kommer att smaka helt ljuvligt efter en god fiskelycka.

Ett fiskekort för B-sjön kostar 210 kr/person. Det gäller för 1 spö och upp till 3 ädelfiskar.  Barn under 12 år fiskar på förälders fiskekort. Fiske gäller dagligen under säsong från 05.00 – 23.00. Fiskekort löses i automat, betalning med Visa eller Master Card.

Fiskekort för A-sjön, som består av naturligt fiskebestånd, löses via sms till IFiske. Barn upp till 12 år fiskar på förälders fiskekort. Dagkort kostar 30 kr.

Det är även skönt att bara promenera utmed sjön och ut på den lilla ön.

Campingplats med el kostar 160kr/dygn vill man duscha kostar det 10 kr.