Vår resa till Grycksbo

Vi var ett förväntansfullt gäng som samlades i Varberg 2016 för en gemensam resa i Europa med huvudmål att besöka Rapidos fabrik i Frankrike, reseledare var Lars Lyberg med fru. Många nya vänner.

När vi fick veta att vårträffen 2018 skulle vara i Grycksbo väcktes iden att försöka samla ihop samma gäng för en gemensam färd norrut. Av 10 bilar blev vi 7 stycken som slog följe. Vilken vecka vi fick, strålande sol från första dagen, varje kväll kunde vi sitta ute och duka långbord.

5/5 Träffas vi i Mariestad, sen eftermiddag har alla anslutit. Vi går ut och äter en gemensam middag på kvällen, det blir stenungsbakad pizza, vi pratar ihop oss om morgondagens resa. Promenad genom den gamla stadsdelen innan vi går tillbaka till våra bilar för en god natts sömn.

6/5 Efter frukost startar vi mot nästa mål som är ett stopp i Karlstad och Lars Lerins Museum. Fantastiska konstverk som alla borde få se. Promenad i centrum hinner vi också med innan vi fortsätter en bit norrut mot Mangenbadens Camping, fin camping. Vi dukar upp långbord och blir glatt överraskade när det visar sig att vi har ett födelsedagsbarn, Ros-Marie, som lyckats köpa en en helt underbar Schwarzwaldstårta som hon bjuder på, kaffe med avec blir det också, hurrarop och sång. Senare på kvällen gemensam middag.

7/5 Idag startar vi efter en god natts sömn. Vårt första stopp blir i Vansbro, invid älven slår vi läger för en fikastund. Något sim/bad är det ingen som är intresserad av. Vi tar istället bilarna och fortsätter norrut mot Lima, ett besök på Sixten Jernbergs museum. Kvällens sista stopp efter en liten avstickare och några inköp på sportshoppen i Sälen blir vid Vasaloppsstarten. Hela startfältet är översvämmat med vatten från älven.

8/5 Denna dag satsar vi att staka oss fram delar av Vasaloppsvägen. Vårt första stopp blir i Mångsbordarna och sedan Risberg , Evertsberg. Vi åker vidare och parkerar i Moraparken, några promenerar in till stan och några cyklar. När vi återkommer till bilarna har vi fått besked om att ”här får ni inte stå i natt” ingen 24 timmars regel gäller här inte. Men vad gör det när vi har goda kamrater som snabbt kommer på ett mycket finare ställe, Nusnäs Ångbåtsbrygga, nytt långbord och en magisk solnedgång.

                              

9/5 Återigen vaknar vi upp till en solig dag,  nu blir det rundtur till olika sevärdigheter, vi börjar i Nusnäs och ser på tillverkning av Dalahästar. Färden går vidare till Nittsjö Keramik, mycket fint att se. Vi avslutar eftermiddagen med att köra till Rättvik där vi tar in på Siljanbadets camping. Nu märks det att träffen närmar sig, många PR bilar på plats. Sista kvällen på vår resa, återigen dukar vi upp långbord och gemensam middag.

10/5 Idag är målet Grycksbo men vägen dit går via Tällberg där vi njuter av utsikt och härlig miljö. Slutstationen börjar närma sig men vi behöver lite färdkost så vi slinker inom Leksands Knäckebröd på vägen, otroligt mycket folk men vi lyckas alla handla samt äta knäckepizza. Nu kör vi mot slutstationen Grycksbo förväntas fulla för att träffa alla PR vänner.

Tack alla för ni gjorde detta till en trevlig och sevärd resa och alla förslag på vägar och resmål.

Ingrid o Peter 1173.