Vårträff Alingsås 2019

Vi startade resan till Alingsås redan på onsdag eftermiddag och tog in på Lövekulle camping. Vi har ju så långt att åka från Borås.

På  torsdagen regnade det så dom stackars killarna som hade hand om inkörningen var nog rejält blöta. Det var ett nytt sätt att parkera i år, 2 rader bilar hade dörrarna mot varandra och sen 2 rader igen med  dörrarna mot varandra. Personligen tyckte jag det var jättebra. Både att det var trevligare och framför allt för nya medlemmar.

På kvällen bjöds det på ärtsoppa och den var väldigt god. Gott om den var det också så många med mig tog nog om. Punsch gillar inte jag men det fanns annat gott  man kunde hämta för sina drinkbiljetter. Efter maten fick vi besök av Jonas Alströmer (född 1685 i Alingsås) som hälsade oss välkomna till Alingsås. Benny Jannerbring bjöd på lite sång och musik.

Fredag bjöd på strålande sol hela dagen. Frukost ute, mingel, promenad på stan, lunch på stan, slappande på solstolar och även spontana musikgrupper. En härlig dag. Det var även ett givande  föredrag om Alingsås historia.

Klockan 19.30 var det dukat för Italiensk buffé. I år var det dukat på runda bord där vi satt 8 och 8. Vi satt i den gruppen man på lördag förmiddag skulle gå aktivitetspromenaden med. Det var ett trevligt sätt att både ta hand om nya medlemmar och även lära känna nya vänner. Vi hade tur för vi pratade lite om ålder och det hade vi nytta av för en uppgift inne i centrum var åldersrelaterat. Musiken stod Connie Brodin för.

Lördag morgon var mulen, lite regnstänk och lite mer regnstänk. Vid 10 tiden var det inlämning till travet och tyvärr vann ju herrarna denna gång. Tror till och med att dom vann lite pengar. Vi damer kommer igen nästa gång. Sen var det dags för aktivitetspromenaden och det var blandat lite klurigheter med både boll och kula.

15.00 var det vinprovning. 5 olika sorters rödvin var framdukat. Olika druvor i olika prisklasser och även i olika åldrar. Killarna från Vin till Mat var duktiga och det var en lärorik provning. Lite tips hur man skall smaka och lukta på vin.

På kvällen var det knytkalas och musiken stod Charlies orkester för. Det var fullt ös på dansgolvet både på fredag och lördag. Det var även prisutdelning till de tre lag som fick ihop mest poäng.

Ola och hela gänget som anordnat vårträffen tackades  med blommor och en stor applåd.

Söndag morgon och hemfärd. Det var fler än vi som passade på att åka vägen om PR. Bilarna ringlade in i en jämn ström.

Tack för en trevlig helg och vi syns i augusti.

Monica Pohlin 1432