Vårträff Pajala 2024

Tänk att ha en vårträff i Pajala, tänk att det blev så bra. En träff i norra Sverige som inte bara var en träff utan faktiskt en resa också. Många med oss startade resan ca 2 veckor innan och var man än stannade så träffade man PR vänner. Skall ni också till Pajala? Vilken väg åker ni? Hela tiden tips på ställen. Ett samtal Var är ni? Finns det plats? Bra, då kommer vi. Kom, ta med er stolar och sitt här.

Vi hade ju även förmånen att fira nationaldagsfirande med kungen och drottningen som var inbjudna till torget i Pajala.

Vi åkte sen i sakta mak till tomtemagasinet som låg strax utanför. Vi var ca 64 bilar som rullade ut på en stor gräsplan mitt ute i ingenstans. Inte riktigt, det fanns ju faktiskt några boende i närheten.

 

Det var varmt och solen sken. En underbar dag som fort gick över till kväll. PR husbilar bjöd på dagens mat som var Souvaskebab och dagen avslutades med dans.

På fredagen gick det buss in till Pajala för en guidad tur på Laestadius museet. Det fanns även tid för att handla och/eller äta lunch.

Vi samlades på kvällen för att lyssna på ett spännande föredrag av Bengt Pohjanen och vi fick även chans att köpa hans böcker.

Vi serverades en god 3 rätters middag på tomtemagasinet och ägaren berättade vad som brukar hända på tomtemagasinet. Kvällen avslutades med musik och dans. På tomtemagasinet är det jul året om. I december flyger engelska turister till Pajala flygfält och buss därifrån till tomtemagasinet för att under dagen tillbringa 8 timmar med skoteråkning, åka spark, hundspann och framför allt träffa tomten. På kvällen serverades det makaroner och köttbullar och buss/flyg tillbaka till England.

   

På lördagen var det tid för promenad eller buss till Vasikkavouna naturreservat där vi kunde äta och även grilla medhavd mat. Fram emot eftermiddagen gick vi en kort promenad med klurigheter att lösa. Vi var indelade i grupper och vi satt även tillsammans på kvällen och var och en hade egen mat med sig.

Det fans ju givetvis en vinnande grupp som lyckades väldigt bra med klurigheterna.

Dagarna gick jättefort och helt plötsligt var det söndag. Tack Angela och Bosse och även ett tack till er som hjälpte till. Allting var så perfekt. Fint väder och dom där små djuren som flög omkring jaja, dom kunde ingen göra något åt. På min morgonpromenad så tror jag att jag aldrig sett så många förr.

Monica Pohlin PR 1432